Isabellenhütte

ELEKTRIČNI IN TERMIČNI UPOROVNI MATERIALI

 
Isabellenhütte velja za enega najbolj tradicionalnih in prodornih proizvajalcev električnih in termoelektričnih uporovnih materialov za merjenje temperature. Eno proizvodno področje so pasivne elektronske komponente za avtomobilsko, elektro in elektronsko industrijo. Drugo proizvodno področje je področje precizne merilne tehnike za merjenje toka, napetosti in temperature v avtomobilih, tovornjakih, hibridnih in električnih vozilih ter industriji in regenerativni energetiki. Na tretjem področju precijzijskih uporovnih zlitin sta aktualni dve temi – termoelektrika in prašna metalurgija. Predmet tega razvoja je termoelektrični modul oz. termoelektrični generator, ki omogoča neposredno pretvorbo toplotne energije v električni tok brez dinamičnih komponent. Tovrstne raziskave so platforma za nove metode in izdelke podjetja Isabellenhütte. Ena od aktualnih možnosti je tudi atomizacija zlitine v fini prah, ki se lahko nato s pomočjo postopkov MIM ali 3-D tisk oblikuje v poljubno oblilko. Prednosti tovrstnega alternativnega postopka izdelave sta v zmanjšanju stroškov in mogoči uporabi kompleksnih geometrij.

 

Zastopstvo za: Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Makedonija.

 

Ponudba:

  • Precizijske uporovne zlitine
  • Precizijski in močnostni upori

UPOROVNE ZLITINE IN TERMOELEKTRIČNE ZLITINE

 

Tipične aplikacije: kompenzacijski vodniki, merilniki obremenitev, senzorji nivoja, talno gretje, navite komponente, trdi loti, toplotni vodniki, toplotne cevi, ogrevanje tirnic, avtomatični odklopniki, signalni vodniki, gretje sedežev, konektorji, ogrevanje rezervoarjev, termične komponente, termični vodniki, odledenjevanje površin, upori, uporovni termometri, vžigalni sistemi.
 
Oblika: pletenice, žice, ploščate žice, palice, obroči, izsekani in upognjeni deli ter trakovi.
 

 

PRECIZIJSKI IN MOČNOSTNI UPORI

 

Panoge: avtomobilska industrija, EMS, močnostna elektronika, avtomatizacija, merilna in krmilna tehnika, pogonska tehnika, energetski števci, industrija (napajalniki za baterije), telekomunikacije, medicinska tehnika, gospodinjski aparati.

 

©INTERKONT BERGER 2022 Vse pravice pridržane.

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Naslov

 

Fraunhoferstraße 5, 1. OG - OST
87700 MEMMINGEN
Nemčija

 

Telefon

 

Tel. +49 8331 9799 - 0
Fax. +49 8331 9799 10